Žiju. Dýchám.


Přežívám. Píšu. Utíkám.
Poslouchám divnou hudbu.
Napsala jsem kdysi dávno něco málo pro toleranceplno.

sobota 3. prosince 2016

Ministerstvo to s námi myslí dobře

Tak nám ministerstvo rozhodlo, že musí ze škol zmizet automaty se vším nezdravým. V naší škole nová vyhláška okamžitě zvedla vlnu nevole, malá skupina studentů se závislostí na kofeinu se dokonce pokusila o defenestraci. Vedení školy se ohradilo, že proti vyhlášce nic nezmůže, nicméně vzpouru úspěšně potlačilo zpřístupněním varné konvice.
Tím se vyřešil problém s nedostatkem kofeinu, ale utišit hladovějící tak jednoduché nebylo. Nechat studenty bez jídla by však učitelům zcela jistě narušilo výuku. Hladoví bývají protivní a vymýšlejí všelijaké zlo, zatímco najezení klidně pospávají.
Důsledek tohoto ministerského tažení proti nezdravému lze také snadno pozorovat v blízkému supermarketu. V průběhu vyučování je možno tu zahlédnout nejen množství studentů, ale také velkou část učitelského sboru. Proto každý den vznikají zajímavé situace.
Student se s mírným úsměvem natahuje pro bagetu s majonézou, stejnou, jakou si už několik let kupoval v automatu každý týden. Stejně tak po ní ale hmátne i pedagog. Vznikne kontakt, oba dva směřují pohledem jinam a za nevyslovené dohody o mlčenlivosti si každý kupuje své jídlo.

Nakonec však všichni musíme přiznat, že ministerstvo to s námi myslí opravdu dobře. Vždyť (ač je to v rozporu se školním řádem, který naštěstí stejně nikdy nebyl dodržován) se projdeme na čerstvém vzduchu a ještě nakoupíme levněji! I studenti se závislostí na kofeinu mohou být spokojení, nosí si teď z domova v termoskách kávu mnohem kvalitnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat