Žiju. Dýchám.


Přežívám. Píšu. Utíkám.
Poslouchám divnou hudbu.
Napsala jsem kdysi dávno něco málo pro toleranceplno.

sobota 19. května 2018

Občas.

Občas přemýšlím, jestli jsem definovaná svou paranoiou, nebo jestli já definuju svoji paranoiu.
Občas přemýšlím, jestli jsem jen předávkovaná kofeinem, nebo jestli už ke mně ta bolet hlavy patří.
Občas přemýšlím, jestli se snažit fungovat a brát všechno, jak mám, nebo jestli by mi nebylo líp, kdybych si dala gin se zázvorovým tonikem.
A občas, občas nepřemýšlím.

Snažím se, přísahám. Věřil bys mi to?

Občas se rozhodnu nepřemýšlet a dám si panáka. Nebo čtyři, ono je to vlastně jedno.
Občas má večer všechny předpoklady pro to, aby byl perfektní, ale já stejně každou půlhodinu kontroluju obrazovku mobilu.

Musím přiznat, že mluvím o jednom konkrétním občas. A vypisuju to ze sebe, protože my dva už spolu nemluvíme... Přitom jsme si bývali tak blízký, byl jsi snad jedinej člen rodiny, co mě znal takovou, jaká doopravdy jsem. Je to hloupý, ne? Život nás občas hází do tak absurdních situací, že nevím, jestli se smát nebo brečet.

A pak, bylo to po prvním ginu s tonikem? Nebo po druhým? Už nevím. Neviděla jsem ho od poslední pseudoumělecký akce u nás ve městě. Jeden z našich společných známých nás po tý akci vezl domů a jeho kamarád se marně pokoušel nám znovu dát prostor, abychom si promluvili.
Jo, přesně od týhle nepovedený pseudoumělecký akce jsme se neviděli. A pak, už vím, bylo to po první skleničce, seděl s kamarády u stolu naproti nám.
Po roce a pár měsících, co jsme si vzájemně komplikovali život, jsme si jen kývnutím na pozdrav.
Život nás občas hází do tak absurdních situací, že nevím, jestli se smát nebo brečet.

A tak teď občas piju, abych trochu spala. A snažím se neumřít. A vážně, vážně se snažím nejen přežívat, ale občas i žít, jak jsem ti slíbila. Ale kdo měl tušit, že je to tak těžký?

5 komentářů:

  1. Tvoje upřímnost, tvoje autenticita... spojená s tím talentem, o kterém u tebe není pochyb. To všechno vyvolává tolik emocí... Člověk se na chvíli přenese v prostoru a cítí, co cítíš. A to umí málokdo. Probudit tolik skrytých pocitů, poskytnout člověku vstup do cizího světa, který je stejně vždy jen zrcadlem jeho vlastního, protože cizí pravda se nikde najít nedá, ale v cizích slovech můžeme najít sami sebe.
    Miluju to.
    A věřím v lepší dny. A věřím v tebe. A některé dveře se mají zavřít, protože je to tak nejlepší, i když to zatraceně, neskutečně bolí. A možná se jen zavřené jeví. Držím palce, ve všem a vždycky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach. Děkuju. Děkuju, děkuju.
      Mám posledních pár měsíců pocit, že jen vykrádám sama sebe, recykluju věci, co už jsem někdy napsala... A takový psaní nepřináší tu úlevu, kvůli který jsem s tím vlastně začala.

      Vymazat
  2. Jsem si naprosto jistá, že prožíváš velice podobnou situaci, v níž se nacházím já. Celé to "už spolu nemluvíme" a všechny ty těžké pocity lítosti, které se s tím pojí. Protože když tě někdo znával jako svý boty, je najednou těžký vidět, že už tě nechce znát.
    Takže ti jen chci říct - rozumím ti a držím ti palce.
    A hrozně moc se mi líbil začátek článku. To "Občas přemýšlím...", celá ta konstrukce vyznívá strašně dobře.

    Poslyš, vážně se mi tady u tebe líbí. Píšeš krásně, rozhodně máš talent a čte se to samo. A kromě toho se do tvých slov dokážu tak vžít, že mě úplně strhnou. Pročítala jsem si i tvůj profil a mám pocit, že máme pár (ne)důležitých věcí společných. :D Nevím, jestli to tady vedeš, ale... nechtěla bys spřátelit? Já si tě určitě zařazuju mezi své oblíbené blogy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aj, omlouvám se! Je léto, jsem v práci (a)nebo líná a tohohle komentáře jsem si všimla až teď. Na tyhle blogový komunitní věci moc nejsem (komunita byl jeden z důvodů, proč jsem utekla z blog.cz), ale je fakt, že je na čase, abych dolů hodila i další věci, co pravidelně čtu. Nějaký pravidelný komentování úplně nezvládám, nová škola, nový město, moc lidí... Ale čtu a číst budu, tvoje básničky jsou vážně dobrý :)

      Vymazat
    2. V pohodě, já to naprosto chápu, taky nestíhám všechno pravidelně číst. Jednou za nějaký čas přednastavím články a pak zase nic. :D
      A ani já ty "komunitní věci" nijak extra neřeším, ani SB neberu nijak závazně, ale ráda propaguju blogy, které si to podle mě zaslouží, takže seznam oblíbených na blogu mám. Už tam jsi :)
      A moc děkuju za pochvalu! :) Budu ráda za každou návštěvu. :)

      Vymazat