Žiju. Dýchám.


Přežívám. Píšu. Utíkám.
Poslouchám divnou hudbu.
Napsala jsem kdysi dávno něco málo pro toleranceplno.

pondělí 3. dubna 2017

Den dvacátý třetí: Dopis

Však víte, tyhle věci formou dopisu píšu celkem často. Pomáhá mi to srovnat si myšlenky.
Protože tohle ale má být výzva, rozhodla jsem se napsat dopis trochu jinak. Tohle je dopis mýmu únorovýmu já.

Dopis mýmu únorovýmu já


Holka, měla bys vědět pár věcí. 

Zaprvý, někdy je to prostě moc rozbitý, aby se to ještě dalo opravit. Někde hluboko v sobě to dobře víš. Když jsou spolu dva lidi proto, že ani jeden nemůže být s tím, s kým by opravdu chtěl, není to správný. Je to nepříjemný, je to něco, s čím jsi nepočítala, ale musíš se s tím vyrovnat. Přiznat si, že je to špatný. Zvládneš to. Musíš.

Zadruhý, jsou věci, které ty opravit nemůžeš, ačkoliv se tě týkají. Nejde to, hlavně si to nesmíš vyčítat, jo? Nemůžeš za to. 

Taky by ses měla víc usmívat. (A zpřetrhat některý pouta. Bude ti líp.) Máš okolo sebe spoustu lidí, kteří za ten úsměv stojí. Já vím, říká se mi to takhle s odstupem lehce, ale netrap se. Byly to dobrý měsíce. Nelituješ toho, i když bys možná chtěla. Nebylo to určený k tomu, aby to vydrželo.
Ale pokud mu chceš dokázat, jak moc to s tebou nehnulo (a já moc dobře vím, že chceš) - a to i když jsi dva dny v kuse brečela a ještě v březnu se občas budeš v noci budit a chtít mu napsat o svým zlým snu - vezmi si na sebe na derniéru něco hezkýho. Bav se, usmívej se, dej si víno. Slibuju, že toho nebudeš litovat.

A hlavně, prosím, nevěř tomu, co se o lidech říká. Jo, je na tom vždycky trocha pravdy, ale lidi nejsou jen to, co se o nich říká. Jsou to fakt jen lidi - se svýma dobrýma i špatnýma stránkama. Vždyť přece víš, jaký věci se říkají o tobě...

Nowa Dubnová
(ta trochu rozumnější z nás dvou)

3 komentáře:

  1. Ještě bych dodala jedno malý P.S. Máme Tě rádi.

    OdpovědětVymazat
  2. Zpřetrhat pouta je těžký... Jenže ještě těžší je, když to někdo udělá za tebe...

    OdpovědětVymazat
  3. Jak se to říká, po bitvě je každý generál? Naše budoucí já bude vždycky chytřejší než minulý já. Hlavní je se poučit.

    OdpovědětVymazat