Žiju. Dýchám.


Přežívám. Píšu. Utíkám.
Poslouchám divnou hudbu.
Napsala jsem kdysi dávno něco málo pro toleranceplno.

sobota 11. března 2017

Den sedmý: 10 písniček, který miluju

Hudba, to je něco pro mě. Vybrat jen deset písniček bylo těžký, už jen proto, že poslouchám hudbu podle nálady.
Nicméně, je to tady. Všechno, tedy včetně mýho punkovýho období - Beatles - vlivu mýho bratránka - mýho hipsterskýho období.

10 písniček, který miluju


Ramones - Pet Sematary. Začala bych tedy svým punkovým obdobím. Protože mě to, já nevím, asi dostalo tam, kde teď jsem? Pet Sematary tedy není úplně jasnej příklad tohohle mýho období, ale Ramones jsou. A takhle písnička mě poprvý přiměla přečíst si něco od Kinga - jmenuje se podle jeho knížky, patří ke stejnojmennému filmu. (Takže ne, opravdu to nemá být Pet Cemetery.) Mimochodem, ve filmu zazněla ještě jedna písnička od nich - Sheena is a punk rocker. Jsou to prakticky dvě jejich nejznámější písničky.

Foo Fighters - Wheels. FF tu prostě nesmí chybět. A jasně, mohla bych od nich vybrat třeba Learn to fly nebo Everlong nebo Monkey Wrench, protože všechny tyhle písničky miluju. Zná je skoro každý. Ale zrovna Wheels má takový zvláštní, těžko popsatelný kouzlo. 

Nirvana - Polly. Ani na tuhle skupinu nesmím zapomenout. Kurtův hlas miluju a v téhle písničce... No, řekněte, neběhá vám mráz po zádech? 

The Beatles - I Saw Her Standing There. Měla jsem neuvěřitelnej problém vybrat jen jednu písničku. Je to prakticky nemožný. Mám celej playlist jejich nejlepších písniček a všechny jsou moje srdcovky. Nakonec jsem náhodně vybrala jednu. Protože nedokážu říct, jestli mám raději Here Comes The Sun, I Want To Hold Your Hand nebo třeba A Hard Day's Night. To je to samý, jako by někdo chtěl, abych se rozhodla mezi Paulem a Johnem. (Říkám George, mimochodem.)

Green Day - St. Jimmy. Celý album American Idiot pro mě je strašně důležitý a stále ho považuju za jedno z nejlepších rockových alb, na který jsem kdy narazila. Ale St. Jimmy je pro mě ještě trochu víc. Podle téhle písničky jsem pojmenovala hlas ve svý hlavě. Protože dokážete úplně vyloučit, že Svatej Jimmy není jen součást Jose, jedna z jeho osobností?

Halestorm - Beautiful With You. Konkrétně tuhle písničku mám spojenou s jedním člověkem, který mě hodně ovlivnil. Je to jedna z mně nejbližších osob a i přes to všechno, čím jsme si prošly, bych ji za nikoho nevyměnila. 
Jinak, Halestorm (a k nim ještě třeba The Pretty Reckless) je přesně ten typ skupiny s okouzlující zpěvačkou, kterou prostě musíte milovat. 

Alanis Morissette - Hand In My Pocket. Alanis je geniální. Má strašně příjemnej hlas a tahle písnička má takovou příjemnou pozitivní vlnu. What it all boils down to is that no one's really got it figured out just yet...

Sixx:A.M. - Life Is Beautiful. Prostě si přečtěte Heroinový deníky. (Sakra, letos to bude 10 let od vydání týhle písničky. Už deset let. Čas je divnej.)
Will you swear on your life that no one will cry at my funeral?

Placebo - Song To Say Goodbye. Pořád se držím toho, co už jsem jednou řekla. Pokud máte nějakej psychickej problém, Placebo o něm pravděpodobně napsali písničku. A zrovna tahle je jedna z nejmrazivějších. Možná proto ji tak miluju.

Hollywood Undead - Bullet. ...a stomach full of pills didn't work again...
Byla jsem na jejich koncertě a přiznávám, že ten den byl jedním z nejlepších v mým jinak mizerným životě. Ale tuhle písničku jsem si oblíbila ještě předtím, než jsem vůbec věděla, co je tahle skupina zač. Kombinace týhle melodie s takovým textem... Dokonalý.

I've never brought a suit before in my life
But when you gonna meet god
You know you wanna look nice

4 komentáře:

  1. Ty píšeš tak nádherně o hudbě, že si to všechno musím jít hned pustit :D Jsem ráda, že jsem našla tvůj nový blog a těším se na další články ^^
    (Omlouvám se za anonymní komentář, ale jinak mi tu přidat nešel.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ^^ Sakra, jestli to jde jen anonymně, tak jsem to pořád úplně nevychytala, za to se omlouvám, ještě pořád s tím tady trochu bojuju :D

      Vymazat
    2. Ono to jde asi i normálně, já jenom nějak nechápu jak :D

      Vymazat
    3. Mělo by jít rozkliknout "komentovat jako" a tam vybereš "jako název/url" :)

      Vymazat