Žiju. Dýchám.


Přežívám. Píšu. Utíkám.
Poslouchám divnou hudbu.
Napsala jsem kdysi dávno něco málo pro toleranceplno.

neděle 3. prosince 2017

Říjen & Listopad

Jsem ze všeho tak hrozně unavená. Nestíhám školu, nestíhám nic doma, nestíhám divadlo, nestíhám žít. (Díkybohům, že od konce října už nepracuju. Což sice znamená, že moc peněz na vánoční dárky nemám, ale je to vždycky hrozná úleva. Když jde všechno dobře, mám pak na konci listopadu konečně volných pár víkendů.)

Nestíhám školu. A maturita se blíží a přijímačky se blíží, ale pokud všechno půjde dobře do konce tohohle pololetí, možná mě vezmou i bez přijímaček. Taky píšu maturitní práci o absurdním dramatu. Což není zlý téma, teda až na to, že se mi nedaří sehnat Čekání na Godota. Do toho si snad všichni učitelé myslí, že se učíme jen na ten jejich předmět. Ze kterýho ani většina nematuruje. Super.

Divadlo pro mě hodně znamená. Možnost být někým, do koho si můžete částečně promítnout sebe, ale zároveň to vy nejste? Kdo by to nechtěl?
Můžu být někým jiným. Natáhnu na sebe černý šaty, co končí těsně pod zadkem a já, jakožto Nowa, bych je na sebe nevzala. Jako skoroherečka ale můžu, aniž bych se za sebe styděla. Protože to nejsem tak úplně já. Takže na sebe natáhnu ty krátký, černý šaty. Nazuju boty, který mě dělají o deset centimetrů vyšší. Nanesu rudou rtěnku, aniž bych se cítila nepatřičně nebo moc výrazně. Protože tohle všechno k tomu patří. Výrazný líčení. Krátký šaty. Nejsem to já, ale zároveň tak nějak... jsem.
Co je ale hlavní, svou poslední roli hraju v klobouku. Protože, když si tedy půjčím koncept, se kterým pracuje náš rejža, klobouk je znamení odvahy. S tím kloboukem, s krátkými šaty, s rudou rtěnkou, to je tak trochu odraz mýho já.

Myslím, že smutný není to, že jednou za čas mám všech plný zuby a na víkend se někde zahrabu se seriálem, zmrzlinou a ciderem. Prostě potřebuju trochu klidu. Dobít se. Odpočinout si. Smutný ale je, když se dostanu do stavu, kdy si do kafe ránu přiliju trochu rumu, abych mohla fungovat. Do stavu, kdy pět dní v týdnu prostě přežívám, kdy se jen těším na páteční pivo, kdy si musím vzít prášek, abych spala pár hodin.
Ale já nemám na tyhle stavy čas. Jo a prý jsem na to moc mladá, abych se cítila bez budoucnosti. Je tady teda asi nějaká věková hranice?

Přijde mi moc pěknej výtisk Malýho prince a Stupňů Fahrenheita. A pořídila jsem si batoh, co nemá díru ani flek, a kalhoty, co taky nemají díru ani flek. Takže můžu vlastně říct, že říjen i listopad byly úspěšný měsíce. Neumřela jsem. Známých, co jsem si za tu dobu našla, jsem se stihla efektivně zbavit, protože co je to za blbý nápady, bavit se s novýma lidma před Vánocema. Ještě by chtěli nějakej dárek a společnou oslavu konce roku, ne?

Je třetího prosince a já se tu cpu vanilkovými rohlíčky, nesnáším lidi a poslouchám Happy Xmas od Lennona. Vánoce, klidně přijďte! V úterý jdu na svařák - a lehce pod vlivem snad zvládnu i ty pokažený rodinný vztahy a vánočně naladěný lidi.

6 komentářů:

  1. Každej máme svý slabůstky a silnější stránky. Já, já osobně bych brala nějaký volno, který si si mohl někdo někdy vždycky vybrat. Protože, každej má stavy jinak, ne?

    A co ty, taky tak nesnášíš Vánoce jako já? Mně se na nich líbí jen prázdniny, sníh (za oknem) a spousta času k psaní si s přáteli...

    Ale ber to pozitivně! Já doma ještě ani vanilkový rohlíčky nemám! :D

    Niana.
    PS: přišel email (už dřív)? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen to vánoční volno je na těchhle svátcích dobrý... A možná teda nedělní svařák na trzích. A vanilkový rohlíčky.
      Mail přišel :) Jen teď vůbec, vůbec, vůbec nestíhám. Pokusím se co nejdřív.

      Vymazat
    2. To máš pravdu :)

      Oki, v pohodě, jen jsem se chtěla ujistit :))

      Vymazat
  2. Už jsi pevně rozhodnutá kam jít? Kdybychom se sešly v jednom městě, musíme začít hledat undergroundové bary a útulné kavárny. :D Nevěš hlavu, učitelé jsou všichni sebestředně přesvědčení o důležitosti vlastního zaměření a ten zbytek jde mimo ně. Proto nás mučí, nejsi v tom sama.
    Klobouk jako znamení odvahy... Zajímavá myšlenka, rozhodně na tom dost bude. A myslím, že by sis ho mohla dovolit nosit i jako Nowa.
    Držím palce, ať všechno dopadne a díky za pádný důvod prokrastinovat u tvých příspěvků. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Rum, pivo, inu, holka.. začínáš dobře. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem... to... no... ne alkoholik, divadelník! :D

      Vymazat