Žiju. Dýchám.


Přežívám. Píšu. Utíkám.
Poslouchám divnou hudbu.
Napsala jsem kdysi dávno něco málo pro toleranceplno.

úterý 28. března 2017

Den dvacátý druhý: 10 náhodných písní

Miluju hudbu, na tohle jsem se těšila. Bohůmžel, složka v mým mobilu taky obsahuje veškerý hudební odpad, který mi za posledních pět let padl do oka. Nelekejte se. Prosím. Prosím. Každá ta písnička má svý opodstatnění. Přísahám.
A taky se strašně omlouvám, ale výzvu potřebuju až do neděle přerušit. Snad se vrátím a ozvu.

10 náhodných písní


Placebo - Every You Every Me. Jak si určitě pamatujete z minulého výzvového článku o hudbě, miluju Placebo. Často u jejich hudby píšu. A jak říkávám, mají písničku na všechno, co se vám může v životě posrat. Tohle je snad jejich největší hit. Zkuste to. Zamilujete si to.

My Chemical Romance - The World Is Ugly. Na tuhle skupinu se v minulý hudbě nedostalo, ačkoliv je to vážně jedna z mých nejoblíbenějších. Samozřejmě, mám raději Revenge než tyhle poslední věci... Ale právě tahle (ještě spolu s Light Behind Your Eyes) je dokonalá. Smutná. Ale dokonalá.

Palaye Royale - Too Many People. Miluju je, co na to říct. Tell me I'll be fine, tell me sweet, sweet lies cuz I'm dead inside and everything will die.

James Michael - Chemical. Kdo neví, James Michael je zpěvák ze Sixx:A.M., ano, přesně ten, co chvílemi působí jako Kurt Cobain. A celá jeho sólová deska Inhale pro mě byla jako zjevení. Jak je možný, aby se takováhle hudba prostě ztratila mezi stovkami jiných alb, který nikdy nikdo nebude znát?

Fall Out Boy - Favourite Record. Nevěřili byste mi, kolik jsem toho napsala na základě týhle písničky. A přitom je obyčejná, je to jen další, možná lehce nadprůměrná, popovka od Fall Out Boy. Co se dá dělat, srdci neporučíš.

Paramore - Misery Bussines. Starý Paramore, který ještě hráli pop punk a který pořád miluju. Co si budeme namlouvat, Hayley Williams byla pravděpodobně moje první crush.

The Offspring - Kristy, Are You Doing Okay? Písnička o tom, jak si Dexter nebyl jistý, jestli jedna z jeho spolužaček není zneužívaná. A jedna z mála od Offspring, kterou ještě pořád často poslouchám.
Can you stay strong?
Can you go on?
Kristy are you doing okay?

Anti-Flag - Brandenburg Gate (acoustic). Ani nevím, kdy jsem tuhle písničku slyšela naposledy (nepočítám-li dnešek). Není to žádej zázrak, je to prostě další věc od týhle sympatický víceméně punkový skupiny. Ale jejich písničky stojí za to v akustických verzích. Přísahám.

Seether - Same Damn Life. Seether jsou fajn. Vážně, myslela jsem, že je zná víc lidí. Protože by měli. A tak. Nejsem si už úplně jistá, co vlastně píšu, zavírají se mi oči.

Simple Plan - Outta My System. Vlezlá... věc... od skupiny, kterou jsem mívala ráda, ale pak se mi strašně znechutila. Na druhou stranu, z jejich novější tvorby je to ještě to lepší...

2 komentáře:

  1. Přece nenechám příspěvek o hudbě bez komentáře, to by nebyl můj styl.
    Že prý se z člověčí hudební knihovny dozvíš mnohé o jeho osobnosti. Nemůžu tomu nevěřit, i když to dodává nám hudebním psychopatům na nechtěné zranitelnosti. Když člověk miluje umění, je to většinou dušeodhalující.
    Nemiluju tě jen pro tvůj hudební vkus, přísahám. Doufám, že zase brzy začnu dávat smysl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedávno jsem četla, že každá tvá oblíbená písnička, její text, to že je součástí tvýho příběhu. Nějak. Jo, myslím, že tahle myšlenka by stála za chvilku zamyšlení.
      Víš jak, já tě taky nemiluju jen pro tvůj hudební vkus a hudební talent. Svým způsobem mi dáváš smysl pořád.

      Vymazat